Interaktionsdesign

Den allra bästa interaktionsdesignen är den du aldrig ens lägger märke till.

Visst har vi väl alla upplevt det? Det där irritationsmomentet som uppstår när webben eller appen inte riktigt beter sig som vi förväntar oss, eller på det sätt vi anser vara det rätta. Att inte hitta den information som du behöver komma åt och som så uppenbart borde finnas där eller att inte kunna slutföra ett köp som kanske stulit en hel del av din dyrbara tid? Frustrerande? Ja absolut. Och det är precis därför våra interaktionsdesigners gör precis allt för att du inte ska behöva klicka dig vilse i snåriga digitala djungler.

Vi tar ofta för givet att det mesta runt omkring oss bara ska fungera och flyta på ett smidigt sätt, kanske gäller det i ännu högre grad för digitala lösningar. I själva verket är det ett omfattande och ofta ganska utmanande arbete som ligger bakom och avgör om en teknisk lösning blir användarvänlig eller inte. Interaktionsdesign (ID) är tillsammans med informationsarkitektur (IA) otroligt viktiga byggstenar i arbetat med att skapa riktigt bra användarupplevelser eller som det även kallas - UX. Bara en något för liten knapp på en smartphone eller ett popupfönster som inte går att stänga på ett smidigt sätt kan ju ibland ställa till nästan intill löjligt mycket trassel och irritation för användaren.

I grund och botten handlar interaktionsdesign om att få människor att interagera med tekniken på ett sömlöst och smidigt sätt. En interaktionsdesigner ska fungera som länken mellan mänskligt beteende och digital miljö och hitta vägar som gör att mötet mellan människor och teknik känns så naturligt som möjligt. Det ska inte spela någon som helst roll om du besöker sidan via en smartphone laptop eller surfplatta, användarupplevlsen ska i alla lägen vara optimal. Givetvis kräver detta en enorm kunskap om mänskligt beteende kombinerat med tekniskt kunnande på en hög nivå.  Milous interaktionsdesigners kan bäst beskrivas med två ord; riktigt vassa!

Det är för oss ett privilegium att dagligen få möjlighet ta oss an den utmaning som interaktionsdesign både kan vara och i ärlighetens namn oftast är. Svårt, javisst. Men också så oerhört kul tycker vi!

Idé & konceptutveckling

Idé & konceptutveckling

Om en idé känns så självklar att du tycker att du lika gärna kunde kommit på den själv, då har vi lyckats med vårt uppdrag. Formuleringen av idéerna är bara en ytterst liten del av idé- & konceptarbetet - de måste också bearbetas och vässas för att passa just den där affärsmodellen, det där varumärket, den där känslan.

Tillsammans med dig lovar vi att ta fram de mest fantastiska och effektiva koncept du kan tänka dig.

Grafisk design

Grafisk design

Grafisk form har den där speciella förmågan att göra avtryck. Den erbjuder möjligheten att på ett ögonblick väcka känslor hos mottagaren. Får oss alla att känna och tycka något. För varje ögonblick, på alla ytor, i alla kanaler är den grafiska formen helt nödvändig och något som faktiskt helt kan avgöra om en lösning bär eller brister.

Bilder, typsnitt, knappar, responsive design, ja allt måste utformas varsamt, designen måste få sitt utrymme.

Utveckling

Utveckling

Ett smart gränssnitt underlättar och adderar upplevelse för användaren. Med en solid systemlösning i grunden blir lösningen dessutom snabb, säker och väldigt stabil. Responsive kan kanske ses som ännu ett buzzword men det förändrar inte det faktum att vi nästan alltid tar höjd för en flytande webb.

En 27" skärm såväl som en mobil ska agera efter samma principer och ge samma upplevelse, den där rätta känslan.

Strategi & affärsutveckling

Strategi & affärsutveckling

Egentligen borde det inte finnas något som heter "webbstrategi", "strategi för digitala kanaler" eller liknande. Missförstå oss inte - att jobba efter en övergripande och långsiktig tanke är viktigt, förmodligen nödvändigt. Men. Varje organisation, företag och verksamhet bör ha en strategi för hela sin existens - en strategi som då istället tar med den digitala närvaron i ekvationen.

Det går liksom inte att påpeka ofta nog hur integrerat och invävt dessa ettor och nollor är i allt vi gör.

Synlighet & kommunikation

Synlighet & kommunikation

Karibienkryssningar till extremt låga priser? Eller Haute couture kollektioner distribuerade i en lyxig webbshop? Eller vegetarisk korv i ett gatukök? Oavsett hur bra din affärsidé än är så bör du låta din omgivning veta att du finns och dessutom nå ut med ditt erbjudande genom smart närvaro i sökmotorer, bra dialog i sociala medier eller kreativ digital annonsering.

Vi tar fram en riktigt vass lösning, perfekt för din organisations eller verksamhets behov av synlighet och kommunikation.

Projektledning

Projektledning

Ordet "Projektledning" är ju egentligen så beskrivande att ingen förklaring behövs. Men tillåt oss. Vi känner att det ryms så många fler delar i begreppet än att just "leda ett projekt". Delar som krävs för att leveransen ska bli precis så bra som både du och vi vill. För oss handlar projektledning om att engagera, entusiasmera, koordinera, strukturera och kommunicera.

Vi utmanar både oss själva och våra kunder för att hitta den rätta vägen genom alla de faser som utgör ett projekt.

Copywriting

Copywriting

Knappt 3 sekunder. Ungefär så lång uppmärksamhet får en text på din webb. Sedan har läsaren bestämt sig för att antingen stanna och fortsätta läsa eller välja bort texten och klicka sig vidare. Tre korta sekunder är alltså all tid du får på dig att fånga läsarens intresse och nå ut med ditt budskap. Väldigt lite tid och definitivt ingen lätt uppgift. Men en copywriters favoritutmaning.

Sitecopy, nyhetsbrev, tekniska manualer, varumärkesarbeten. Copy ska konvertera, engagera och skapa förtroende.