Strategi & affärsutveckling

Stor koncern likväl som egenföretagare behöver en strategi. Bara en. En enda strategi för hela sin existens.

Kanske arbetar du varje dag med att ta fram saker, marknadsföra saker, sälja saker. Kanske. Men strategi och affärsutveckling rymmer inget "kanske". Det behöver du alltid jobba med. Snabbare, säkrare, mer lönsamt och effektivt - både nästa vecka och nästa år, oavsett om din verksamhet sysslar med fruktförsäljning, organisationsutveckling eller husbyggen.  

Och faktiskt spelar det ingen roll om du är ett nystartat enmansband eller en sedan länge etablerad koncern - när det gäller att identifiera möjligheter och risker, idéer och genomförandeprojekt där digitalt är en viktig del, eller kanske till och med allt, så är det din skyldighet. Är din verksamhet precis ny så har du möjlighet att helt definiera din egen framtid och hur du skall arbeta - och har ni en lång historia så kan det finnas stora, spännande och utmanande förändringar att ta tag i. Vi märker väldigt ofta att det redan existerar massor av kunskap erfarenhet hos dig och din organisation - vår uppgift är att locka fram tankarna och idéerna, skapa världens bästa struktur och paketering samt se till att allt når de tänkta kunderna och användarna med önskad effekt. Och vi kan redan nu lova att vi kommer tjata om mål, uppföljning och analys - för hur vet vi annars om det vi gör ihop är framgångsrikt?

Milou har hjälpt en mängd företag och organisationer med strategisk rådgivning och affärsutveckling. Exempel på branschaktörer är: verksamhetsutvecklare, eventarrangörer, detaljhandelskoncerner, konstnärskluster, rekryteringsbolag, telekomkoncerner, skolor med mera.

Och genom våra tidigare arbeten vet vi att nästan precis allt är möjligt. Det krävs visserligen mycket diskussioner, ritande på tavlor, räkneexempel, förankring och svett för att nå i mål. Men det är ju också det en härlig del av jobbet.

Idé & konceptutveckling

Idé & konceptutveckling

Om en idé känns så självklar att du tycker att du lika gärna kunde kommit på den själv, då har vi lyckats med vårt uppdrag. Formuleringen av idéerna är bara en ytterst liten del av idé- & konceptarbetet - de måste också bearbetas och vässas för att passa just den där affärsmodellen, det där varumärket, den där känslan.

Tillsammans med dig lovar vi att ta fram de mest fantastiska och effektiva koncept du kan tänka dig.

Grafisk design

Grafisk design

Grafisk form har den där speciella förmågan att göra avtryck. Den erbjuder möjligheten att på ett ögonblick väcka känslor hos mottagaren. Får oss alla att känna och tycka något. För varje ögonblick, på alla ytor, i alla kanaler är den grafiska formen helt nödvändig och något som faktiskt helt kan avgöra om en lösning bär eller brister.

Bilder, typsnitt, knappar, responsive design, ja allt måste utformas varsamt, designen måste få sitt utrymme.

Utveckling

Utveckling

Ett smart gränssnitt underlättar och adderar upplevelse för användaren. Med en solid systemlösning i grunden blir lösningen dessutom snabb, säker och väldigt stabil. Responsive kan kanske ses som ännu ett buzzword men det förändrar inte det faktum att vi nästan alltid tar höjd för en flytande webb.

En 27" skärm såväl som en mobil ska agera efter samma principer och ge samma upplevelse, den där rätta känslan.

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign

Förhoppningsvis har du flera gånger besökt en webb eller använt en app där allting bara tycks fungera, ingen tvekan råder om hur du ska navigera eller klicka för att nå dit du vill. Då är det bara att lyfta på hatten för Interaktionsdesignern som bevisligen har lyckats väl med sitt uppdrag. För det är just den som är den bästa interaktionsdesignen. Den du helt enkelt inte tänker på.

Vi levererar interaktionsdesign av just den sorten som är så bra att du helt enkelt knappt lägger märke till den.

Synlighet & kommunikation

Synlighet & kommunikation

Karibienkryssningar till extremt låga priser? Eller Haute couture kollektioner distribuerade i en lyxig webbshop? Eller vegetarisk korv i ett gatukök? Oavsett hur bra din affärsidé än är så bör du låta din omgivning veta att du finns och dessutom nå ut med ditt erbjudande genom smart närvaro i sökmotorer, bra dialog i sociala medier eller kreativ digital annonsering.

Vi tar fram en riktigt vass lösning, perfekt för din organisations eller verksamhets behov av synlighet och kommunikation.

Projektledning

Projektledning

Ordet "Projektledning" är ju egentligen så beskrivande att ingen förklaring behövs. Men tillåt oss. Vi känner att det ryms så många fler delar i begreppet än att just "leda ett projekt". Delar som krävs för att leveransen ska bli precis så bra som både du och vi vill. För oss handlar projektledning om att engagera, entusiasmera, koordinera, strukturera och kommunicera.

Vi utmanar både oss själva och våra kunder för att hitta den rätta vägen genom alla de faser som utgör ett projekt.

Copywriting

Copywriting

Knappt 3 sekunder. Ungefär så lång uppmärksamhet får en text på din webb. Sedan har läsaren bestämt sig för att antingen stanna och fortsätta läsa eller välja bort texten och klicka sig vidare. Tre korta sekunder är alltså all tid du får på dig att fånga läsarens intresse och nå ut med ditt budskap. Väldigt lite tid och definitivt ingen lätt uppgift. Men en copywriters favoritutmaning.

Sitecopy, nyhetsbrev, tekniska manualer, varumärkesarbeten. Copy ska konvertera, engagera och skapa förtroende.