Alla case

Nya tillgängliga blekingetrafiken.se

Blekingetrafiken ville uppgradera sin tillgänglighet på webben inför lagkraven. Milou var med i utvecklingen, analysen och konceptplaneringen.

  • Design
  • Tillgänglighet
  • Utveckling
Olika sidor av Blekingetrafikens hemsida visad på mobiltelefoner

UX, Interaktionsdesign och API integrering

Tillgänglighet är ett koncept som har tagit över den offentliga sektorn, på ett bra sätt! Man vill att alla ska kunna använda digitala plattformar och verktyg oavsett förutsättningar. Blekingetrafiken kontaktade Milou inför de förändrade lagkraven för tillgänglighet på digitala plattformar. Uppdraget blev väldigt brett och vi fick aktivera alla våra muskler inom grafisk design, UX, copywriting, utveckling, tillgänglighetsanpassning och testning.

I den initiala koncept- och strategifasen satte vi gemensamt upp en kravprofil för den nya hemsidan där faktorer som strukturer, målgrupper och systemintegration var i fokus. Milous interaktionsdesigners satte upp en tydlig struktur för att förenkla webbplatsens flöde. Detta inför tillgänglighetsanpassningen av informationen och verktygen. När strukturen var klar började vi identifiera nyckelsidor för att kunna designa och utveckla parallellt.

Blekingetrafiken hade externa API verktyg som behövde integreras i front-end och back-end utvecklingen. Utifrån det så skapades en hemsida med samma externa funktioner som innan fast med en tydlig tillgänglighetsanpassning i informationsflöde och funktionalitet enligt en gemensamt framtagen kravprofil mellan Milou och Blekingetrafiken. Hemsidan testades för att ytterligare kvalitetssäkring och projektet lanserades i december 2019.

Blekingetrafikens hemsida visad på en mobiltelefon

Relaterade case

Hör av dig!

Vi på Milou hjälper gärna till och tar din kommunikation till nästa nivå. Skicka ett mail till oss idag, så hittar vi en lösning för din verksamhet.

hello@milou.se